Pár nappal 82. születésnapja után szívműtétet hajtottak végre az első Holdra lépő emberen, Neil Armstrongon. A NASA szerint Armstrong már magához tért a műtét után, de azt nem közölték, hol lábadozik.

Szívműtéten esett át pár nappal 82. születésnapját követően Neil Armstrong, aki több mint negyven éve elsőként lépett a Holdra. Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA szóvivője Armstrong feleségétől értesült arról, hogy a vasárnap 82. évét betöltött asztronauta szerdán magához tért műtétje után. Azt nem közölték, hogy hol került sor a beavatkozásra, ahogyan azt sem, hogy Armstrong hol lábadozik.

A Facebookon egy NASA-alkalmazott kívánt Armstrongnak gyors felépülést bypass-műtétje után. Armstrong volt az Apollo 11 űrhajó parancsnoka, amely 1969. július 20-án landolt a Holdon. Tőle származik a mára szállóigévé vált "kis lépés egy embernek, nagy ugrás az emberiségnek" idézet. Edwin "Buzz" Aldrin, aki űrhajóstársaként mintegy három órát töltött Armstronggal a holdon sétálva, szerdán Twitter-üzenetében kívánt jobbulást neki.