A strandon fogtak el egy olasz maffiafőnököt

Két évig bujkált a rendőrség elől egy olasz maffiafőnök, mielőtt elment strandolni. Szinte azonnal őrizetbe vették a rendőrök.

Az elfogott maffiózó, a 35 éves Roberto Matalone a calabriai maffia leghatalmasabb ágához, a Pesce-klán belső köréhez tartozik a felesége révén, aki Francesco Pesce lánytestvére. Pescét tavaly fogta el a rendőrség, a maffiavezér egy földalatti bunkerben bujkált.

Matalone nem volt ennyire óvatos, a napokban a dél-olaszországi Joppolóban családja körében, vállára vetett törölközővel ment le a tengerpartra. A térfigyelő kamerák lebuktatták, a rendőrség percek alatt a parton termett, és miere kinyitota a napernyőjét, bevitte a férfit.

A Corriere della Sera nevű olasz lap beszámolója szerint Matalone olvasnivalónak a Maffiavadászok című könyvet vitte a strandra, amely arról szól, hogy az olasz rendőrség miként kapja el a maffiózókat.

A Reuters hírügynökség oldalán olvasható beszámoló szerint Matalone elfogása egy újabb siker az olasz hatóságoknak a 'Ndrangheta maffiaszervezet elleni harcában. Becslések szerint a calabriai bűnszervezet ellenőrzi az Európába irányuló drogkereskedelem 80 százalékát, évente 27 milliárd eurót keresve ezzel.