Három tonna kokaint fogtak a spanyol partoknál

Vágólapra másolva!
Három tonna kokaint foglalt le a spanyol rendőrség egy kereskedelmi hajón Spanyolország déli partja közelében. Harmincegy embert őrizetbe vettek kábítószer-kereskedelem gyanújával.
Vágólapra másolva!

A rendőrök hétfőn Cádiztól mintegy 80 kilométernyire szállt fel az SV Nikolay nevű hajó fedélzetére, és ott több mint száz zacskó kokaint találtak. Ezzel egy időben őrizetbe vették a kábítószer-szállítás megszervezőit, illetve azokat is, akiknek a küldeményt szánták - jelentette be szerdán a madridi belügyminisztérium.

A szállítmányt Dél-Amerikában rakodták be bolgár állampolgárok - közölte a minisztérium, de azt nem árulta el, hogy melyik latin-amerikai országról van szó.

A spanyol rendőrség a hajó fedélzetén őrizetbe vett 21 bolgár állampolgárt. Madridban hat kolumbiait, az északkelet-spanyolországi Galíciában pedig négy spanyolt tartóztattak le.

Spanyolországon keresztül érkezik Európába a legtöbb latin-amerikai kokain és marokkói kannabisz, illetve hasis. A rendőrség rendszeresen koboz el nagy mennyiségű kábítószer-szállítmányokat.