Megint kórházba került az angol királynő férje

Vágólapra másolva!
Elővigyázatosságból kórházba vitték a 91 éves Fülöp herceget, II. Erzsébet brit uralkodó férjét - közölte szerdán a Buckingham-palota. Az utóbbi kilenc hónapban ez már a harmadik alkalom.
Vágólapra másolva!

Az edinburghi herceget, aki a skóciai Balmoral kastélyában tartózkodott a királynővel, ezúttal egy aberdeeni kórházba szállították.

A herceg júniusban heveny húgyúti fertőzéssel került kórházba, így kénytelen volt távol maradni a királynő gyémántjubileuma - trónra lépésének 60. évfordulója - alkalmából rendezett ünnepségek feléről. Most ugyanez a fertőzés újult ki nála.

Fülöp herceg tavaly decemberben négy éjszakát töltött Nagy-Britannia első számú kardiológiai központjában, ahol szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála. A panasz okát szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették, de a herceg - 55 év óta először - nem tudott részt venni a királyi család hagyományos karácsonyi programjain.

Betegségei ellenére továbbra is megjelent a nyilvánosság előtt. A BBC szerint a legutóbbi nyilvános programja a héten volt a dél-angliai Wight szigetén. Az olimpia idején elkísérte a királynőt a megnyitó ünnepségre, és együtt szurkolt a királyi család más tagjaival unokájánák, Zara Phillipsnek a lovastusaversenyeken.

Fülöp herceg majdnem 65 éve II. Erzsébet férje. Nála hosszabb ideig senki sem volt egy uralkodó hitvese a monarchia történetében - írta tudósításában a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.