Egyre gyatrább a férfiak spermájának minősége

Vágólapra másolva!
Egy kutatás szerint 10 évvel ezelőtt minden tizedik férfi adott le prémium kategóriába sorolható spermát az egyik izraeli spermabankban, ma már csak minden századik. A Los Angeles Times szerint globális probléma a sperma örökítőképességének romlása, de az izraeli spermabank szerint az országban kiemelkedően rossz a helyzet.
Vágólapra másolva!

Egyre rosszabb a sperma örökítő képessége egy izraeli spermabank szerint - írja az amerikai Los Angeles Times csütörtökön. A cikk szerint az egész világra jellemző, hogy egyre gyengébb a férfiak örökítő képessége, de az izraeli spermabank szerint ez Izraelre hatványozottan igaz. A Los Angeles Times több tényezőt is megemlít, amely gyengítheti a sperma minőségét, ilyen például a nadrágzsebben hordott mobiltelefon, vagy a vízben és a tejben lévő ösztrogén növekvő mennyisége.

Az izraeli férfiak spermáját értékelő spermabank szerint Izraelben rosszabb a helyzet, mint más fejlett országokban. A cég alapítója szerint egyre nehezebb a cég prémium sperma szekciójába spermát biztosító férfiakat találni. Tíz évvel ezelőtt minden tízedik férfi felelt meg a cég szigorú kritériumainak, ma pedig már csak minden századik.

A cég kutatása megkongatta a vészharangokat Izraelben, függetlenül attól, hogy senki sem tudja, hogy miért romlik a sperma minősége, miután az országban politikai jelentősége van a született gyerekek számának magasan tartásában. Az Izrael területén élő arab közösség születésszáma közel a duplája a zsidó közösségének, ezért fontos Izrael számára, hogy hosszú távon ne legyenek többségben az ellenséges arabok az országban.