Per elé néz Los Angeles a kannabiszboltok betiltása miatt

Vágólapra másolva!
Bepereli Los Angelest egy egészségügyi célú marihuána propagálásával foglalkozó civil szervezet, miután a város egy nemrég hozott rendelettel bezárásra ítélt több száz olyan üzletet, ahol receptre kapható kannabiszt árulnak.
Vágólapra másolva!

A PCA-LA nevű szervezet szerint ez ellenkezik azzal, hogy Kalifornia állam 1996-ban legalizálta az orvosi célú marihuána kereskedelmét. "A városi tanács döntése nemcsak szívtelen, nemtörődöm és értelmetlen, hanem egyszerűen ostoba. A város pontosan tudja, hogy nem fogja tudni megvédeni ezt a rendelkezést" - mondta a PCA-LA egyik munkatársa az NBC televíziónak.

A városi képviselők július 24-én egyhangúlag fogadták el a határozatot, mely szerint az érintett boltoknak szeptember 6-áig be kell zárniuk. Azzal indokolták, hogy a panaszok szerint sok fiatal túl könnyen jut marihuánához, és illegálisan, rekreációs drogként használja, és ez állítólag bizonyos körzetekben növelte a bűnözést - számolt be a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az egészségügyi marihuána hívei helyi népszavazás kiírását kezdeményezték, hogy eltöröljék a tiltó rendeletet, az üzletek pedig aláírásgyűjtésbe is kezdtek.

Számos olyan súlyos betegség van - így a szklerózis multiplex vagy az Aids -, amelynek bizonyos fájdalmas vagy kellemetlen tüneteit a kannabisz enyhíti, ezért már a szigorú drogpolitikájáról híres Egyesült Államokban is több államban legálisnak számít az egészségügyi felhasználása.