További Pussy Riot-tagokra vadászik az orosz rendőrség

Vágólapra másolva!
A megbotránkoztató akcióiról elhíresült Pussy Riot további tagjait is rács mögött szeretné látni az orosz rendőrség, ezért folytatják a keresést a lánycsapat esetleges további tagjainak felkutatására. Az orosz hatóságok a nagy nemzetközi tiltakozással sem törődnek, amelyet az váltott ki, hogy a bíróság a minap két év börtönre ítélte a punkegyüttes három tagját. 
Vágólapra másolva!

Tovább keresi az orosz rendőrség a Pussy Riot feminista punkegyüttes még szabadon lévő tagjait - erősítette meg hétfőn a rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy így akarnak további nyomást gyakorolni az együttesre.

A hatóságok annak ellenére folytatják a tagok elleni hajtóvadászatot, hogy nagy nemzetközi felháborodást váltott ki a napokban, hogy az orosz bíróság két év börtönre ítélte a Pussy Riot három tagját, amiért egy februári templomi előadásukban kritizálták az orosz pátriárkát, és arra kérték Szűz Máriát, hogy szabadítsa meg Oroszországot Putyin elnöktől.

A 24 éves Marija Aljohina, a 22 éves Nagyezsda Tolokonnyikova és a 29 esztendős Jekatyerina Szamucevics akciója, illetve az ellenük folyó per nagy bel- és külföldi visszhangot váltott ki. Az ítélethirdetésre Moszkva Hamovnyiki kerületének bírósági épülete körül tüntetők és ellentüntetők gyűltek össze, a hatóságok többeket őrizetbe vettek az engedély nélkülinek minősített tiltakozó akció miatt.

A rendőrség azt nem közölte, hogy az együttes hány tagját keresik még, de a megbotránkoztató akcióiról ismert lánybandának állítólag nincsenek állandó tagjai.