Belehalt abba, hogy nem hagyták meghalni

Vágólapra másolva!
Szerdán elhunyt az a súlyos beteg brit férfi, aki bíróságon kezdeményezte, hogy az orvosok segítsenek neki meghalni, de kérelmét elutasították.
Vágólapra másolva!

Tüdőgyulladásban meghalt a bezártság-szindrómában szenvedő Tony Nicklinson, aki hat nappal korábban hiába kérte a bíróságtól, engedélyezze, hogy az orvosok segítségével vethessen véget életének - írja a brit Guardian. A rendőrség szerint Nicklinson természetes halált halt, ezért nem indul eljárás.

A hét évvel ezelőtt egy agyvérzés után nyaktól lefelé megbénult magatehetetlen 58 éves férfi megalázónak érezte helyzetét és többször próbálta elérni, hogy orvosi segítséggel meghalhasson.

Nicklinson garanciát szeretett volna kérni a bíróságtól, hogy aki a halálba segíteti, biztosan ne kaphasson büntetést. A bírót meghatotta Nicklinson kezdeményezése, ám a múlt héten azzal indokolta a kérvény elutasítását, hogy a törvényeket csak a parlament képes módosítani, a bíróság nem. A férfi teljesen kiborult a döntés után és feleségével azt üzente, fellebbez a határozat ellen.