Kiszabadítottak három Szíriában elrabolt magyart

Vágólapra másolva!
Az augusztus közepén elrabolt, egykor rendőrként szolgáló magyarokat szabadították. Egy forrás szerint volt kisebb tűzharc, de már hazafelé tartanak.
Vágólapra másolva!

Kiszabadították a Szíriában augusztus közepén elrabolt három magyar állampolgárt - jelentette be Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója szombaton egy kőszegi rendezvényen. Mindhárman jó állapotban és biztonságban vannak, hamarosan a TEK "fennhatósága alá kerülnek", és akár pár órán belül elindulhatnak Magyarország felé.

A hirado.hu szerint egy szíriai férfi arról számolt be, hogy a felkelők fogságába esett magyarok egy éjszakai tűzharcot kihasználva menekültek el, és azóta már kormányerők vigyáznak rájuk.

A három férfit múlt hétfőn rabolták el Damaszkusz külvárosában három másik emberrel együtt. Mindhárom magyar rendőrtiszt volt korábban, tizenkét éve vonultak nyugállományba, és Magyarországon kutyakiképzéssel foglalkoztak. Mindhárman 40 év körüliek.

Magánúton voltak Szíriában és "vélhetően munkából indultak el", amikor hétfő éjszaka úttorlaszt emelő fegyveresek állították meg a járművüket, és elhurcolták őket - ismertette a TEK vezetője.

Áprilisban még két magyart raboltak el Szíriában cégük telephelyéről, az ő hollétükről egyelőre nincs hír.