A terrorelhárítók vigyáznak a Szíriában kiszabadított magyarokra

Vágólapra másolva!
Már a Terrorelhárítási Központ vigyáz a Szíriában kiszabadított magyarokra, jelenleg a hazatérésüket készítik elő - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.  Az augusztus közepén elrabolt, egykor rendőrként szolgáló magyarok magánúton voltak Szíriában.
Vágólapra másolva!

A vasárnap déli óráktól már a Terrorelhárítási Központ (TEK) kizárólagos felügyelete alatt van a Szíriában augusztus 13-án elrabolt három magyar állampolgár - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a TEK krízisközpontjának jelentése alapján vasárnap este.

"A kiszabadított foglyok hazautaztatásának előkészületei megkezdődtek, jelenleg még a közel-keleti térségben tartózkodnak. Hazaérkezésük után várható részletes tájékoztatás a történtekről" - tette hozzá Havasi Bertalan.

Hajdu János, a TEK főigazgatója szombaton jelentette be a három magyar állampolgár kiszabadítását és azt, hogy mindhárman jó állapotban, biztonságban vannak. A miniszterelnök sajtófőnökének korábbi tájékoztatása szerint augusztus 13-án délelőtt 9 és 11 óra között a szír főváros, Damaszkusz külvárosában fegyveresek megállítottak egy gépkocsit, majd annak utasait - három magyar és három szír állampolgárt - elrabolták. Mindhárom 40 év körüli magyar férfi korábban rendőr volt, a rendőrség különböző szakmai területein teljesítettek szolgálatot. Mindannyian évekkel ezelőtt leszereltek.

A Szíriában kialakult rossz biztonsági helyzet, valamint "a sorozatos emberrablások" miatt a Külügyminisztérium augusztus 15-én ismételten kérte a magyarokat, hogy ne utazzanak az országba, illetve az esetlegesen még ott tartózkodók haladéktalanul hagyják el Szíriát.