Elnökjelöltté választották Romney-t az amerikai republikánusok

Vágólapra másolva!
Mitt Romney lesz az amerikai republikánusok elnökjelöltje a novemberi választáson - dőlt el hivatalosan is a párt keddi országos konvencióján.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is az amerikai republikánusok elnökjelöltjévé választották Mitt Romney volt massachusettsi kormányzót kedden, a párt tampai országos konvencióján megtartott névsorolvasás után.

Az államok delegátusainak névsorolvasása - amely egyértelművé tette, hogy melyik küldött kit támogat - nem okozott meglepetést, hiszen Romney már a párt előválasztási küzdelmében is fölényes győzelmet aratott. A konvencióra riválisai közül már csak a tőle erősen leszakadt Ron Paul texasi képviselő maradt talpon, de ő sem tudta megzavarni Romney győzelmét.

A BBC szerint az USA összes tagállamának küldöttei őt támogatták, Paul Ryant pedig hivatalosan is alelnökjelöltnek választotta a párt.

A 65 éves Romney a 10 hét múlva, november 6-án tartandó amerikai elnökválasztáson a hivatalban lévő elnökkel, Barack Obamával küzd majd meg az elnöki címért. A közvélemény-kutatások szerint a két jelölt között szoros küzdelem várható majd - írja a BBC.

Az [origo] Romneyról és Ryanről szóló portréját itt olvashatja.