A rendőröket akarta átvágni a vérrel írt üzenettel

Vágólapra másolva!
Egy orosz egyetemi kanditátus beismerte, hogy ő ölte meg barátnőjét és annak élettársát az oroszországi Kazany városában. Állítása szerint nem akart kiállni a bebörtönzött punkegyüttes tagjainak kiszabadítása mellett, csak a nyomozókat akarta félrevezetni, amikor áldozatai vérével azt írta a falra, hogy "Szabadságot a Pussy Riotnak".
Vágólapra másolva!

Az orosz hatóságok elfogtak egy férfit, aki beismerte, hogy ő ölt meg két nőt Kazany városában, és a nyomozást akarta félrevezetni azzal, hogy a Pussy Riot punkegyüttes bebörtönzött tagjainak szabadon bocsátását követelő üzenetet hagyott a gyilkosság helyszínén.

Az orosz nyomozóhatóságok pénteki közlése szerint a gyanúsítottat, Igor Danyilevszkij 38 éves egyetemi oktatót csütörtökön fogták el a közép-oroszországi városban. A két áldozat a férfi 38 éves barátnője és annak 76 éves anyja, akiket meggyilkolásuk előtt Danyilevszkij rávett arra, hogy vegyenek fel hitelt, amiből ő visszafizetheti adósságait. Az orosz hírportálok szerint a férfi a kazanyi energetikai egyetemen adott elő, kandidátusi fokozattal, de 2009-ben elbocsátották állásából. Danyilevszkij bevallotta: azért mázolta a Pussy Riot-ügyre utaló feliratot a falra, hogy úgy tűnjön, "rituális gyilkosságot" követett el.

A Pussy Riot punkegyüttes három tagját azért ítélték két év börtönre, mert a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban idén februárban olyan, videóra vett gerilla-performanszot, "punk imát" adtak elő, amelyben arra kérték a szűzanyát, űzze el Putyint a hatalomból.