Lelőttek egy embert a québeci kormányzó beszéde alatt

Vágólapra másolva!
Lelőttek egy embert az új québeci kormányzó győzelmi ünnepségén Kanadában. Pauline Marois éppen Québec függetlenné válásáról beszélt, amikor a férfi lövöldözni kezdett.
Vágólapra másolva!

Lövöldözni kezdett egy férfi Montrealban helyi idő szerint kedd éjfél után a kanadai Québec tartomány új kormányfőjének, Pauline Marois-nak a választások utáni győzelmi ünnepségén; egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített - közölte a rendőrség. Az éppen beszédet mondó Marois asszony ott tartott, hogy "Québec jövője a szuverén országgá válás", amikor az incidens történt. A szeparatista Québeci Párt vezetőjét testőrei gyorsan eltávolították az emelvényről, neki nem esett baja. Egyelőre nem tudni, hogy az ötvenéves támadó célpontja Marois volt-e, akinek a pártja el akarja szakítani a francia ajkú tartományt Kanadától.

A férfi kisebb tüzet is gyújtott az eseménynek otthont adó Métropolis koncertterem mögött, mielőtt őrizetbe vették. Elvezetése közben ezt kiáltozta franciául, erős angol akcentussal: "Ébrednek az angolok!" Majd angolul fordult a jelen lévő kanadai újságírókhoz: "Megfizetünk nektek." A 61 éves Pauline Marois mindezek után visszatért az emelvényre, gyorsan befejezte beszédét, majd arra kérte a történtektől feldúlt hallgatóságát, hogy békésen távozzon.