A hullák alatt rejtőzött egy kislány az Alpokban

Franciország, Alpok, Chevaline, francia csendőrök blokkolják a helyszínre vezető utat
Vágólapra másolva!
Egy angolul beszélő négyéves kislány is volt abban az autóban, amelyben három holttestet találtak szerdán egy franciaországi üdülőváros közelében. A gyerek nyolc órát töltött mozdulatlanul egy holttest alatt, mielőtt rábukkantak volna.
Vágólapra másolva!

Egy négyéves kislány is volt abban az autóban, amelyet korábban fedeztek föl a Francia-Alpokban, a gyerek az egyik hulla alatt rejtőzött el - írja a brit BBC. Az autóra a két halott nő és egy halott férfi testével szerdán bukkantak rá a turisták körében népszerű Grenoble környékén. A környéken egy negyedik halottat, feltehetőleg egy helyi biciklistát is találtak.

Egy nyolc év körüli kislányt az út mentén találtak meg, kritikus állapotban. Korábban olyan jelentések érkeztek, amelyek a lány haláláról szóltak, de ezek tévesek voltak.

A helyi rendőrök szerint a brit rendszámú BMW-ben egy Franciaországban nyaraló brit család tagjainak a holttestét találták meg. Hogy pontosan kikről van szó, egyelőre nem tudni - írja a BBC.

Az angolul beszélő kislány az autó megtalálása után nyolc órán át rejtőzködött az egyik halott nő lába alatt, mielőtt megtalálták volna a helyszínre érkező speciális egység tagjai. A rendőrök automata fegyverből származó töltényhüvelyeket találtak az autó környékén.

Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot
Francia rendőrök zárják le a helyszínre vezető utat

Egyelőre nem tudni, hogy mi történt, de az első számú elmélet az, hogy egy rablótámadás vérfürdőbe torkollt. A nyomozók azt is vizsgálják, hogy családi dráma történt-e. A Daily Telegraph brit napilap felvetette annak a lehetőségét, hogy egy előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosságról van szó, amelynek során a tettes arra is nagyon ügyelt, hogy ne maradjon szemtanú.