Börtön a kétszer elütött kínai kislány gázolójának

Vágólapra másolva!
Három és fél év börtönt kapott egy kínai férfi, aki tavaly halálra gázolt egy kétéves kislányt. A gyereket később még valaki elütötte, majd egy videofelvétel szerint 18-an mentek el mellette segítségnyújtás nélkül.
Vágólapra másolva!

Három és fél év börtönre ítélték azt a kínai férfit, aki tavaly Fosan városában elütött egy kétéves kislányt, aki mellett később 18 ember ment el segítségnyújtás nélkül. Az esemény tavaly október közepén óriási felhördülést váltott ki a kínai közvéleményből, az eset után még hónapokig vitatott téma volt a több száz millió felhasználót jegyző kínai mikroblogokon.

A kétéves Jüe-jüét egy szűk utcában ütötte el egy furgon, majd egy kisteherautó is áthajtott rajta. A két gázolás között és ezután - a térfigyelő kamera tanúsága szerint - 18 ember ment el közömbösen a kislány mellett. A súlyosan sérült, vérző lányt végül egy szemetet gyűjtő asszony karolta fel és adta oda az anyjának. Jüe-jüe ekkor még életben volt, de pár nappal később a kórházban meghalt.

A helyszínen készült felvételeket a kínai videomegosztó portálokon több millióan nézték meg, sokan követelték, hogy példásan büntessék meg a két gázolót és azokat, akik elsétáltak a kislány mellett. A felháborodott hangok mellett sokan megemlítették, számos ember nem mer ilyen esetben segíteni, ugyanis nem egyszer fordult már elő korábban, hogy az áldozatok kártérítésben reménykedve a rajtuk segítőket vádolták a baj okozásával.