Harry herceg Afganisztánban harcol

Vágólapra másolva!
Még nem döntötte Harry herceg, hogy tegyen-e panaszt, amiért a The Sun megjelentette meztelen képeit, de már viccelődik a fotókon. Közben a herceg Afganisztánba repült, hogy megkezdje négy hónapos szolgálatát.
Vágólapra másolva!

A brit sajtópanasz-bizottság (PCC) egyelőre nem indít vizsgálatot a Harry herceg meztelen fotóit egyedüli brit újságként közlő The Sun című bulvárlap ellen, mivel Harry még nem tett hivatalosan panaszt a megjelentetés miatt.

A testület szerint folyamatos párbeszédet folytatnak Harry képviselőivel, ám, ha az érintett jóváhagyása nélkül indítanák meg a vizsgálatot, az önmagában kimerítené a herceg magánélethez való jogának megsértését.

Arról egyelőre nem született döntés, hogy Harryék tesznek-e hivatalos panaszt. Harry hétfőn vett részt először nyilvános rendezvényen a képek megjelenése óta, a londoni jótékonysági eseményen maga is tréfálkozva utalt a világsajtót bejárt fotókra.

A Las Vegasi-i bulizás után Harry hamarosan Afganisztánba megy, a 28 éves herceget négy hónapos szolgálatra vezényelték a dél-afganisztáni Hilmend tartományba. Harry csütörtök este meg is érkezett a brit expedíciós kontingens Camp Bastion nevű helyi központi támaszpontjára. Újabb afganisztáni kivezénylésével a herceg régi vágya teljesült, mivel korábbi kiküldetéséről hazarendelték. Ez amiatt volt, mert nyilvánosságra került a holléte, és féltek attól, hogy a tálibok utazni fognak rá.

Harry 2008-2009-ben járta meg az afganisztáni háborút. A fronton töltött tíz hét során részt vett gyalogsági hadműveletekben és járőrözéseken, emellett előretolt hadszíntéri légiirányítóként légi csapásokat vezényelt tálib állások ellen.