Pingvineknek kötnek pulóvert a lelkes állatvédők

Vágólapra másolva!
Húszezer pulóvert kötöttek pingvineknek: az egész egy hamburgi állatvédő ötlete volt, aki az olajszennyeződéstől akarta a pulóverekkel megvédeni az állatok tollazatát. Az ötlete kötésre ösztönözte Európa állatbarátait, a pulóverek hajón indulnak hamarosan Melbourne-be.
Vágólapra másolva!

Egyre több pulóvert kötnek pingvineknek egy lelkes hamburgi állatvédő felhívására, hogy így védjék az állatok tollát a veszélyes szennyeződéstől. Az Angelika Regenstein által indított akció eredményeként már több mint húszezer, különböző színű és mintájú pulóver gyűlt össze a nő utazási irodájában, és tovább érkeznek a csomagok.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Szürke pulóveres pingvin (a kép 2000-ben készült)

A segélyakció áprilisban kezdődött, amikor a 64 éves nő a Hamburger Abendblatt című laphoz fordult, hogy társakat találjon projektjéhez. Regensteinnek egy ausztráliai tengeri olajkatasztrófa után támadt az ötlete, hogy pulóvereket kössön az olajszennyezés által fenyegetett kék pingvinek védelmére. A fenyegetett madarakat az aktivisták befogják, megtisztítják, majd felöltöztetik őket a pulóverekbe, hogy megvédjék tollazatukat a veszélyes olajrétegtől.

Miután a sajtó felkapta az akciót, a pulóverkötési láz nem várt méreteket kezdett ölteni. "Egész Európából érkeztek a segítőkész emberek csomagjai Regenstein üzletébe. Jöttek pulóverek Izlandról, Belgiumból, Luxemburgból, Ausztriából, Svájcból, Tunéziából, Olaszországból, Spanyolországból és Törökországból is, de most már elég lesz. A csomagokat már csak hétfőig vesszük át" - mondta el a lapnak Regenstein.

A kötött pulóvereket száz óriási dobozban bocsátják útjukra hajón Melbourne felé. (Itt megnézheti, hogyan néz ki egy kupacba pakolva húszezer, pingvinméretű pulóver.)