Magához tért a kislány, aki túlélte a lövöldözést a Francia-Alpokban

Franciaország-anglia, Alpok, Chevaline, gyilkosság, bmw, brit törvényszéki képviselők vizsgálják át a meggyilkolt család otthonát angliában, Surrey-ben
Vágólapra másolva!
Hamarosan kihallgatja a rendőrség azt a kislányt, aki négyéves testvére mellett túlélte az autójukat ért fegyveres támádást a Francia-Alpokban. A hétéves kislányt sérülései miatt eddig mesterséges kómában tartották. A leszámolás körülményei szakértők szerint politikai merényletre is utalhatnak.
Vágólapra másolva!

Magához tért a mesterséges kómából az a hétéves kislány, aki túlélte a Francia-Alpokban szerdán történt fegyveres támadást.

Zainab egyelőre nyugtatókat kap és amint állapota megengedi, a rendőrség azonnal kihallgatja - közölte vasárnap Eric Maillaud államügyész. A kislány mellett ott vannak a grenoble-i kórházban Nagy-Britanniából érkezett rokonai. Négyéves húgát, Zeenát, aki sértetlen maradt a támadásban, már hazavitték - fűzte hozzá az ügyész, aki elmondta, hogy a francia és a brit rendőrség vasárnap együtt folytatta az iraki származású brit férfi, Szaad al-Hilli és családja házának átkutatását.

A szabadságát töltő család tagjaira Annecy környékén, autójukban bukkantak rá. Holtan találták a szülőket és egy idősebb, svéd állampolgárságú nőt. A kisebbik kislányra a holttestek alatt, nyolc órával a brutális támadás után bukkantak rá sértetlenül. Nővérét súlyos sebesülésekkel szállították kórházba. Életét vesztette egy éppen arra kerekező helyi lakos is.

Maillaud elmondta, hogy a gyilkosság egyik lehetséges oka egy anyagi természetű vita lehet Hilli és bátyja között - de más lehetőségeket is vizsgálnak. A fivér, akit már kihallgattak, tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

A Sunday Times vasárnap azt írta, hogy a profi módon előkészített és kivételes precizitással végrehajtott négyes gyilkosságot legalább két ember követte el, és a kivitelezés alapján egy szakértő azt sem tartotta kizártnak, hogy politikai merénylet volt a támadás.