Tűzszerészeket küldtek az Alpokban meggyilkolt család otthonához

Vágólapra másolva!
Evakuálták a szomszédokat a brit rendőrök, és lezárták az utcát, ahol a múlt héten a Francia-Alpokban meggyilkolt család háza áll. Az épületből tűzszerészek hoztak ki tárgyakat, de a brit rendőrség egyelőre nem közölte, hogy mit találtak a gyilkosság motivációira utaló nyomokat kereső helyszínelők.
Vágólapra másolva!

Kiköltöztették otthonaikból a Francia-Alpokban meggyilkolt brit család közvetlen szomszédjait a Surrey megyei Claygate-ben, miután a rendőrök egyelőre meg nem nevezett dolgokat találtak a család otthonában. A rendőrség elővigyázatosságból döntött így, de azt nem közölték, mit találtak a régi stílusú családi házban. Lezárták az utcát is, ahol a 1,5 millió font (530 millió forint) értékű ház áll.

Az iraki születésű repülőmérnök, Saad al-Hilli és a felesége, Iqbal, illetve anyósa holttestét szerda délután fedezték fel autójukban a Francia-Alpok egyik népszerű nyaralóhelye, Annecy közelében. A helyszínen volt egy helyi francia lakos holtteste is, aki kerékpárján haladt arra, és feltehetően szemtanúja volt a kivégzésnek, ezért ölhették meg. Al-Hilli két kislánya túlélte a gyilkosságot, egyikük súlyosan megsérült, a másik anyja szoknyája alatt bújt el, és a francia rendőrök is csak késő éjjel vették észre.

Forrás: AFP/Justin Tallis

A család otthona a múlt csütörtök óta rendőrségi ellenőrzés alatt van, és szombat óta helyszínelők keresnek a gyilkosság indítékára utaló nyomokat. A Guardian beszámolója szerint a helyiek hétfőn egy tűzszerészegységet láttak a háznál. A rendőrség csak annyit közölt, hogy a szomszédokat ideiglenesen evakuálták, és majd jelzik, ha több információjuk lesz.

A BBC szerint a családi házhoz katonai tűzszerészek érkeztek, akik különböző dolgokat szállítanak el, de a rendőrök távolabb küldték a tudósítókat is. Egy korábbi tűzszerész a BBC-nek arról beszélt, nem kizárt, hogy rejtett pokolgépet találtak az épületben, amelyet a helyszínen próbálnak meg hatástalanítani, de jelezte, hogy ez csak feltételezés. A BBC helyszíni tudósítója szerint a hátsó kertben egy műhely áll, ezt bonyolult elektromos zárak védik, amelyeket vastag kábelek kötnek össze.

Eközben a francia rendőröknek sikerült megerősíteni, hogy a kocsiban ülő idős nő valóban al-Hilli anyósa volt. Ez azért nem volt korábban egyértelmű, mert miközben az anyja szoknyája alatt elrejtőzött négyéves kislány rendőrségi kihallgatásakor egyértelműen jelezte, hogy szüleivel ült a kocsiban, amikor az idősebb nőről kérdezték, csak annyit mondott, hogy vele nem találkozott túl gyakran, és nem volt biztos benne, ki lehet. A nő személyazonosságára a család angliai otthonában találtak bizonyítékot.