Újra több pénzt gyűjtött Obama, mint Romney

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban rendre kevesebb pénzt tudott begyűjteni támogatóitól Barack Obama, mint Mitt Romney, de a helyzet augusztusban megfordult. Az amerikai elnökválasztás két indulója egyaránt 750 millió dollárt igyekszik szerezni a november 6-ai választásig.
Vágólapra másolva!

Hónapok után először gyűjtött több kampánypénzt Barack Obama, mint republikánus ellenlábasa, Mitt Romney az amerikai elnökválasztási kampányban - írja a brit BBC. Obama és a demokraták 114 millió dollárt kaptak támogatóiktól augusztusban, miközben Romney és a republikánusok 111 milliót.

Mindkét párt összesen 750 millió dollár kampánypénzt tervez begyűjteni a november 6-i választásokig. A demokraták a nyár hónapokban 75 millió dollárt tudtak begyűjteni havonta, míg a republikánusok általában 100 millió dollárnál is többet.

Sem Romney, sem Obama nem használ fel közpénzeket a kampányához, ezáltal korlátlan mennyiségben gyűjthetnek pénzt támogatóiktól. A BBC szerint egyelőre Romney érezhetően jobban áll anyagilag, miközben a kampány utolsó két hónapja kezdődött.