Egy film miatt dühödtek fel az iszlamisták

Vágólapra másolva!
A szeptember 11-i emléknap miatt félárbocra engedett amerikai zászlót letépték, és egy iszlamista jelképpel helyettesítették tüntetők a kairói amerikai nagykövetségnél. Azt mondták, egy bemutatandó film dühítette fel őket, de egyelőre nem világos, melyik is lenne az.
Vágólapra másolva!

Egyiptomi tüntetők rohanták meg a kairói amerikai nagykövetséget, és letépték a félárbocra engedett zászlót - írta a BBC. Állítólag egy Mohamed prófétát kigúnyoló film miatt tört ki az erőszakos tiltakozás.

Több ezer tiltakozó gyűlt össze a nagykövetség előtt. Az amerikai zászlót félig leeresztették az amerikaiak a 2001. szeptember 11-i terrortámadás emlékének tisztelegve. A tüntetők megmászták a falat, letépték a zászlót, és egy iszlamista jelképpel helyettesítették. A tömegben több szélsőséges iszlamista is megjelent, például a szalafisták közül.

A BBC nem írta, hogy melyik film miatt dühödött fel a tömeg, csak annyit mondtak a tüntetők, hogy hamarosan bemutatják az Egyesült Államokban. Állítólag a film producerei közt van az a Terry Jones nevű lelkész, aki korábban a muszlimok szent könyvét, a Korán égette nyilvánosan.

A nagykövetség szóvivője szerint nem volt lövöldözés az akció során, és emberek sem sérültek meg.