Meghalt egy fogoly Guantanamón

Elkülönítve őrizték abban a részlegben, ahova azokat viszik, akik megszegik a fogva tartás szabályait. Nevét és nemzetiségét nem közölték, a halál okát még vizsgálják.

Meghalt egy fogoly az Egyesült Államok guantánamói támaszpontján - közölte az amerikai hadsereg két nappal a történtek után.
A fogolyra eszméletlenül találtak cellájában, az őrök elsősegélyben részesítették, mielőtt a bázison lévő kórházba vitték volna, de ott a megmentésére tett erőfeszítések ellenére is csak a halálát tudták megállapítani.

A hadsereg a helyi idő szerint hétfői tájékoztatásában nem közölte a fogoly nevét és nemzetiségét, szakértők még vizsgálják a halál okát.

Ez a haláleset volt a kilencedik 2002 januárja, vagyis azóta, hogy terrorizmussal vagy az al-Kaidához és a tálibokhoz fűződő kapcsolattal gyanúsított foglyokat vittek a Kuba szigetén lévő bázisra. A korábbi esetek közül kettő természetes halál, hat pedig öngyilkosság volt.

A most elhunyt foglyot a támaszpont 5-ös számú táborában, elkülönítve őrizték. Jellemzően ebbe a részlegbe viszik azokat, akik megszegik a fogva tartás szabályait.