Túl van a sugárkezelésen Warren Buffett

Prosztatarák miatt két hónapos sugárterápián kellett részt vennie Warren Buffettnek, a világ harmadik leggazdagabb emberének, aki biztos üzleti ösztöne és bőkezű jótékonykodása miatt az amerikai üzleti élet emblematikus figurájává vált. Buffett örül, hogy túl van a kezelésen.

Túl van a prosztatarák miatti sugárkezelésen Warren Buffett, a világ egyik leggazdagabb embere. Az amerikai milliárdos azt mondta, óriási nap ez számára. "Ma volt a 44. és egyben utolsó napja a kezelésnek" - jelentette be pénteken egy vállalati eseményen a 82 éves Buffett.

Áprilisban hozta nyilvánosságra, hogy rákbeteg, de hangsúlyozta, hogy jól van és nem vonul vissza holdingja, a Berkshire Hathaway vezetésétől. Betegségének híre nagy riadalmat váltott ki pénzügyi körökben, mert az idős férfi még mindig az egyik legbefolyásosabb - egyben legkedveltebb - befektető.

Warren Buffett júliusban a Nebraska Medical Centerben kezdte meg a sugárterápiát, amely összességében két hónapig tartott. "Még néhány hétig érezni fogom a mellékhatásokat, de nagyon boldog vagyok, hogy vége van" - jelentette ki sajtóbirodalma vezetőinek ülésén, amelyről az Omaha World-Herald című lap tudósított. Buffett tavaly, év végén vásárolta meg szűkebb hazájának helyi lapját.

A pénzembert a világ harmadik leggazdagabb embereként tartja számon a Forbes magazin, vagyonát 44 milliárd dollárra becsülik. De ő a világ egyik legbőkezűbb adakozója is, aki "hagyományosnak" mondható befektetései, kiváló üzleti érzéke és pontos piaci előrejelzései miatt az amerikai üzleti élet emblematikus figurájává vált. Mesés vagyona ellenére nem adta fel régi életmódját, és ma is az 58 éve vásárolt omahai házában él.