Kétéves kisfiút büntettek meg utcai pisilésért az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Ötven dolláros, azaz több mint tízezer forintos büntetést kapott egy kisfiú az Egyesült Államokban, miután az utcán, egy jelzőlámpánál végezte el a dolgát. Korábban egy boltban vásároltak, de nem engedték be a mosdóba.
Vágólapra másolva!

Kétéves kisfiú utcai vizeléséért bírságolta meg a gyerek anyját 50 dollárra - 11 ezer forintra - egy rendőr az Egyesült Államokban. Az anya, a philadelphiai Caroline Robboy előzőleg egy ruhaboltban járt fiával, aki szólt, hogy kisebb dolga lenne, ám a személyzet nem engedte be őt a mellékhelyiségbe. Az utcára kiérve a fiúcska - akit mostanság szoktat családja bili használatára - odaszaladt egy jelzőlámpa dúcához és annak tövébe könnyített hólyagján; anyja hiába mondta neki, hogy menjen inkább füves részre.

A következő pillanatban a nő arra eszmélt, hogy egy rendőr átad neki egy bírságcetlit köztéri vizelésért. Az anya elpanaszolta az esetet a sajtónak, nevezetesen az NBC 10 helyi tévécsatornának, hangsúlyozva, hogy nem a bírság bosszantja igazán, hanem az, hogy gyerekében negatív kép alakul ki a rendőrökről, ahelyett, hogy biztonságérzetet adnának - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.