Betiltották Katalin hercegnő képeit

Vágólapra másolva!
A francia Closer magazinnak 24 órán belül vissza kell juttatnia a Katalin hercegnőről készült félmeztelen fotókat a hercegi párnak. A képek jövőbeni publikációját betiltották.
Vágólapra másolva!

Betiltották Katalin hercegnő félmeztelen képeinek jövőbeni publikációját Franciaországban - közölte a brit BBC kedden. A francia bíróság az után döntött így, hogy Katalin hercegnő keresetet nyújtott be a francia Closer magazin ellen, amely közzétette a nyaraláson készült képeket.

A bíróság döntése szerint a Closernek 24 órán belül el kell juttatnia a képek eredetijét a brit hercegi párnak. A magazin a döntés szerint 10 ezer euró büntetést fizethet minden egyes kép után, amelyet a jövőben közzétesz a félmeztelen hercegnőről.

A képek akkor készültek, amikor a hercegi pár egy francia kastélyban nyaralt szeptember elején. Vilmos herceg és Katalin hercegnő szerint a fotók közzététele megsértette a magánélethez való jogukat.

A fotó készítői ellen is eljárás indul

A hercegi pár ügyvédje, Aurélien Hamelle a hétfő esti tárgyaláson hangsúlyozta, hogy mivel "a károkozás már megtörtént", nem kérik a már megjelent lappéldányok visszavonását az újságárusoktól, viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy ne nyomjanak újabb példányokat a Closer című pletykamagazin inkriminált számából, a fotók közlési jogát pedig ne engedjék át más sajtóorgánumoknak se Franciaországban, se külföldön, és tiltsák le az internetes publikálást.

A hetilap ügyvédje, Delphine Pando szemforgatónak nevezte a kérelmet, mondván, hogy "az újranyomás megtiltása egyenlő a visszavonással". A jogi képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy egy bulvárlap az exkluzív közlés jogát csak egy adott időre vásárolja meg, a további publikálás joga azonban a fotósnál, illetve az őt alkalmazó fotóügynökségnél marad. A pár ügyvédje szerint Vilmos és Katalin azt szeretné, hogy a Closer mellett nyomozás induljon a képeket készítő lesifotós(ok) ellen is.