Elfogták az egyik legkeresettebb kolumbiai drogbárót

Vágólapra másolva!
Elfogták Venezuelában az egyik legkeresettebb kolumbiai drogbárót. Az ügy jelentőségére utal, hogy a bűnöző elfogásáról személyesen Juan Manuel Santos kolumbiai elnök tájékoztatta a nyilvánosságot tévébeszédében.
Vágólapra másolva!

Daniel Barrerát a venezuelai San Cristóbal városában tartóztatták le amerikai, brit, illetve más országok bűnüldöző szerveinek közreműködésével, több hónapig tartó nyomozás eredményeképpen. Az akciót egy kolumbiai rendőrtábornok vezényelte le Washingtonból.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök szerint az Őrült Barreraként ismert drogbáró az elmúlt idők talán legkeresettebb bűnözője volt, aki több mint húsz éven át "hozott bajt Kolumbiára és az egész világra" a legkülönfélébb bűncselekmények elkövetésével, szövetségben a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők nevű baloldali gerillaszervezettel.

A hatóságok szerint Barrera bűnbandája kolumbiai kokainnal látta el a mexikói Sinaloa drogkartellt, amely továbbcsempészte a kábítószert az Egyesült Államokba.

Az amerikai és a nyugati külpolitika egyik legnagyobb bírálójaként ismert kolumbiai államfő megköszönte az amerikai és a brit hírszerzésnek, illetve a venezuelai hatóságoknak a segítséget.