Savval égette le ujjlenyomatait a drogbáró

Vágólapra másolva!
Több plasztikai műtétet végeztetett el magán, és az ujjlenyomatait is eltüntette az a kolumbiai drogbáró, akit kedden fogtak el Venezuelában. Daniel Barrera gazdag marhatenyésztőnek adta ki magát.
Vágólapra másolva!

Plasztikai műtétekkel megváltoztatta a külsejét, és marhatenyésztőnek adta ki magát az a hírhedt kolumbiai drogbáró, akit Venezuelában fogtak el kedden. Juan Manuel Santos kolumbiai elnök aznap este tájékoztatta a nyilvánosságot tévébeszédében arról, hogy a venezuelai San Cristóbal városában elfogták az egyik legkeresettebb és egyben utolsó jelentős kolumbiai drogbárót, Daniel Barrerát.

Az ötvenéves Barrera 2008 óta élt Venezuelában, több millió dollárt érő farmjai voltak, és marhatenyésztőnek adta ki magát. A kolumbiai hatóságok augusztus 6-án értesítették a venezuelai rendőrségét, hogy a drogbáró San Cristóbal környékén tartózkodik, és azóta az ottani hatóságok 69 nyilvános telefonfülkét tartottak megfigyelés alatt.

A letartóztatás előtti pillanatokban a kolumbiai hatóságok értesítették a szomszédos ország bűnüldöző szerveit arról, hogy Barrera használja a több tucat megfigyelt fülke egyikét. Egy templom előtti telefonfülkéből telefonált, amikor letartóztatták. Hamis útlevél volt nála, José Tomas Lucimi névre kiállítva. Az Őrült alvilági néven ismert Barrera több plasztikai műtéttel megváltoztatta a külsejét, ujjbegyeit pedig savval égette le, hogy az ujjlenyomatai ne leplezzék le.

A kolumbiai rendőrfőnök szerint az MI6 brit titkosszolgálat különleges kiképzéssel és technológiával járult hozzá a drogbáró elfogásához, és az amerikai titkosszolgálatnak, a CIA-nak is fontos szerepe volt ebben.

A hatóságok szerint Barrera bűnbandája kolumbiai kokainnal látta el a mexikói Sinaloa drogkartellt, amely továbbcsempészte a kábítószert az Egyesült Államokba, és kapcsolatban állt a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű baloldali gerillaszervezettel.