Az iszlámellenes filmet elítélő Obamát reklámozzák Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Fizetett televíziós hirdetéseket vet be az amerikai külügy a Mohamed-film miatt felháborodott pakisztáni muszlim hívők meggyőzésére. A minisztérium hetvenezer dollárért vásárolt reklámidőt.
Vágólapra másolva!

Olyan amerikai készítésű fizetett hirdetést kezdett sugározni több pakisztáni tévécsatorna, amelyben Barack Obama amerikai elnök és Hillary Clinton külügyminiszter elítélően beszél a napokban világszerte erőszakos megmozdulásokat kiváltó iszlámellenes amatőr filmről - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma közölte, 70 ezer dollárt költött arra, hogy a 30 másodperces klipet több adó is levetítse. Arról akarja meggyőzni vele a muszlimokat, hogy az őket feldühítő film üzenetével nem azonosul az amerikai kormány. Pakisztán az USA egyik fontos szövetségese a térségben.

A Mohamed ártatlansága címet viselő film miatti tiltakozások világszerte több tucat halálos áldozatot követeltek, egyebek mellett az iszlámábádi amerikai nagykövetséget is a pakisztáni biztonsági erőknek kellett megvédeniük a tüntetőktől.

A tiltakozások enyhülése ellen hathat, hogy egy Los Angeles-i bíró csütörtökön elutasította, hogy a film előzetesének eltávolítására utasítsa a YouTube videómegosztót - részben arra hivatkozva, hogy a produkciót jegyző, ismeretlen helyen tartózkodó Nakoula Basseley Nakoulát nem tudta kiértesíteni a tárgyalásról.

A YouTube korábban már blokkolta az előzetesnek Líbiából, Egyiptomból, Szaúd-Arábiából, Indiából és Indonéziából való hozzáférését.