Orbánt is példamutatásra intette a pápa

XVI. Benedek pápa fogadja a Demokratikus Centrumpártok Internacionáléja (CDI) római tanácskozásán részt vevő politikusokat Castel Gandolfó-i nyári rezidenciáján
Vágólapra másolva!
A Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőségét fogadta nyári rezidenciáján XVI. Benedek pápa szombaton. A küldöttségben Orbán Viktor miniszterelnök is ott volt, aki a szervezet egyik alelnöki posztját tölti be. A pápa erkölcsi példamutatásra szólította fel őket.
Vágólapra másolva!

Erkölcsi példamutatásra szólította fel XVI. Benedek pápa szombaton, Castelgandolfóban a Demokrata Centrumpártok Internacionáléja (CDI) politikusait; a pápai audiencián a szervezet egyik alelnöke, Orbán Viktor magyar miniszterelnök is jelen volt.

"A globális gazdasági válság a gazdasági élet stabil erkölcsi megalapozottságának hiányából ered", a válság megoldására a politikának "nem a sürgető piaci logikát" kell követnie, hanem a "közös jót és az emberi élet védelmét és méltóságát" a fogantatás pillanatától kezdve a házasságon alapuló családig - mondta a CDI vezetőinek XVI. Benedek.

A pápa "megújult politikai elkötelezettséget" szorgalmazott a katolikus politikusok részéről.

A Kereszténydemokrata Internacionáléként is emlegetett szervezet vezetőségét castelgandolfói nyári rezidenciáján fogadta a pápa.

Forrás: MTI/EPA/L'Osservatore Romano

A CDI vezetőségét az Internacionálé elnöke, Pierferdinando Casini, az olasz Kereszténydemokrata Unió elnöke vezette. Az audiencián jelen volt Mariano Rajoy spanyol, Antonisz Szamarasz görög, Enda Kenny ír, Sali Berisha albán kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.