Nevet váltott a Magyar Koalíció Pártja

Vágólapra másolva!
Magyar Közösség Pártjának hívják ezentúl a szlovákiai Magyar Koalíció Pártját. Erről szombati kongresszusán döntött a párt. Könnyítette a párttaggá válás folyamatán is.
Vágólapra másolva!

Nevet és alapszabályt módosított a Füleken tartott XII. országos kongresszusán a Magyar Koalíció Pártja (MKP), amelyet mostantól Magyar Közösség Pártjának neveznek. Berényi József pártelnök szerint az új alapszabállyal új fejezetet kezdődik az MKP történetében. Sokkal könnyebb lesz belépni a pártba, akár az interneten keresztül is. Az alapszabályról azt mondta, a párton belüli kompromisszumkeresés jegyében született meg.

A névváltoztatásról azt mondta, a megnevezést a párt aktuális helyzetét figyelembe véve kellett módosítani, a Magyar Közösség Pártja megnevezés az eddiginél sokkal jobban tükrözi a csoportosulás jellegét.

A kongresszuson eldöntötték azt is, hogy december 8-án lesz a tisztújítás, és jóváhagyták a Szlovákiai Magyarok Alapdokumentumának végső formáját. Ez a korábban "kisebbségi minimumként" említett dokumentum a szlovákiai magyarság legfontosabb törekvéseit összegző alapelvrendszert tartalmazza. Ezt várhatóan hétfőn írja alá a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala nevű civil ernyőszervezet, az MKP és a Most-Híd képviselői.