Álpilótát kapott el az olasz rendőrség

Vágólapra másolva!
Legalább egy járaton ült be a pilótafülkébe egy Andrea Sirlo álnevet használó olasz csaló, akinek csak hamis pilótapapírjai voltak. A férfi még hamis Facebook-profilt is létrehozott, de épp ez okozta a vesztét.
Vágólapra másolva!

Letartóztatott az olasz rendőrség egy munkanélküli férfit, aki pilótának adta ki magát, és legalább egyszer a pilótakabinba is beült - írta a BBC.

A férfit a torinói repülőtéren tartóztatták le. A pilóta hamis igazolványt használt, és épp egyenruhában volt, amikor elkapták. A légiközlekedés veszélyeztetésével vádolták meg.

A férfi a rendőrséget elvezette egy olyan garázsraktárba, ahol elegáns fehér ingeket, vállpántokat, fekete nadrágokat és zakókat találtak, olyanokat, amelyeket ő is viselt. A rendőrség egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi motiválta az álpilótát.

A férfira egy esetet rá is bizonyítottak, amikor egy valódi járaton adta ki magát pilótának. A Lufthansához tartozó Air Dolomiti Münchenből Torinóba közlekedő járatán áprilisban harmadik pilótának adta ki magát, igaz, a vezérlőberendezésekhez nem nyúlt. A nyomozók igyekeznek kideríteni, hogy más járatokon is ült-e már a pilótafülkében.

A férfi Andrea Sirlo néven hamis Lufthansa-pilóta személyazonosságot hozott létre, még Facebook-profilt is csinált, amelyen hamis légiutas-kísérő barátokat is bejelölt. Hét hónapja figyelmeztették először a rendőröket, mert a polgári légiközlekedés kapitányaként mutatkozott be, de túl gyanús volt, hogy az életkorához képest hogyan kerülhetett az állásba.

A rendőrök a Facebookra kirakott képe alapján kapták el, pedig azon napszemüvegben és egyenruhában pózolt. A férfi épp egy reptéri kávézóban szürcsölte a kávéját, amikor rajtaütöttek.

Az áprilisi eseten kívül van még egy járat, amelynél alapos a gyanú, hogy pilótát játszott a férfi. A tavaly október 23-ai München-Torino járaton ugyanis szintén Andrea Sirlo van megjelölve az egyik pilótának.

A BBC szerint a Sirlo a Torino feletti légifolyosó neve.