Keresztény templomnál robbantottak Nigériában

Vágólapra másolva!
Egy iszlám fundamentalista csoport autós öngyilkos robbantást hajtott végre egy nigériai városban. Az autóval a templom bejárata elé hajtott a merénylő, ott robbantotta fel a bombákat. Ketten meghaltak, több mint negyvenen megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Katolikus templomot támadott meg Észak-Nigériában egy öngyilkos autós merénylő. Két ember meghalt, negyvenöt megsebesült. A támadás egy olyan régióban történt, amelyet egy iszlamista csoport folyamatosan támad - írta a Guardian.

Az Associated Press tudósítója hallotta a robbanást vasárnap reggel 9 órakor Bauchi városban. A területet a Boko Haram csoport bombákkal és lövésekkel támadta már többször.

Az újságírókat nem engedték a területre, de a tudósító szerint a Saint John-templom mellett történt a robbanás. A helyettes rendőrkapitány azt nyilatkozta, hogy a templom kapuja elé állt a merénylő, és ott robbantotta fel az autóban elhelyezett bombákat.

A Guardian szerint csak az idén 680 embert ölt meg a Boko Haram autós robbantásokkal. A csoport azt akarja elérni, hogy elengedjék a fogságba ejtett tagjaikat, illetve hogy bevezessék a sária (muszlim joggyűjtemény) alapján történő bíráskodást.