Iskolánál robbantottak Damaszkuszban

2012.09.25. 13:49

Egyes források szerint a robbantásban a hírszerzés magas rangú tisztjei is életüket veszítették, de egyelőre ellentmondásosak a hírek az áldozatokról.

Pokolgépeket robbantottak szíriai felkelők egy damaszkuszi iskolaépületnél, amely a kormánypárti biztonsági erők és milíciák egyik szállásaként szolgált, s a detonációkban több ember megsebesült. Helyi lakosok arról számoltak be, hogy füstoszlopokat láttak felemelkedni a szíriai főváros délkeleti részén, ahol az iskola található, és látták, hogy mentőautók sietnek a helyszínre.

Az áldozatokról szóló jelentések egyelőre ellentmondásosak, egyes források szerint a támadásnak csak sebesültjei vannak, mások szerint a robbantásban a hírszerzés magas rangú tisztjei is életüket veszítették.

Damaszkusz déli része a Bassár el-Aszad államfő ellen küzdő lázadók és a kormányerők közti összecsapások rendszeres helyszínévé vált az utóbbi hetekben. A múlt héten a hadsereg több olyan kerületet is rakétákkal lőtt, ahová a felkelők sikeresen bevették magukat, noha eddig a főváros Aszad bevehetetlen erődítményének számított.

A Save the Children (Óvjuk a gyermekeket) nevű nemzetközi szervezet közben felhívást tett közzé a szíriai gyermekek védelmében. A szervezet a menekültektől sokkoló beszámolókat gyűjtött, amelyek feltárták, hogy gyermekek brutális támadások, kínzások áldozatai, illetve szüleik, testvéreik és más gyermekek halálának szemtanúi Szíriában.