Franciaország kiutasítja a tüntetőket

Vágólapra másolva!
Kiutasítással fenyegette meg Manuel Valls francia belügyminiszter azokat az iszlamista külföldi állampolgárokat, akik a muzulmán vallás nevében megzavarják a közrendet.
Vágólapra másolva!

Valls csütörtökön Franciaország legnagyobb mecsetének avatásán kijelentette: "Nem fogok habozni kiutasítani azokat, akik az iszlám nevében súlyos veszélyt jelentenek a közrendre, és akik külföldiként a hazánkban nem tartják tiszteletben a törvényeinket és az értékeinket". A vallásügyért is felelős miniszter a nyolc évig épült új strasbourgi nagymecset megnyitásakor ugyanakkor leszögezte, hogy "nem a rasszizmus és a fundamentalizmus jelenti az iszlámot".

Az iszlámellenes amerikai film immár nemcsak a Közel-Keleten vált ki felháborodást a hívők körében, de az ilyen vallású közösségeknek otthont adó európai országokban is. Egy hete Guido Westerwelle német külügyminiszter úgy vélekedett, nem szabad tovább tüzelni az iszlámellenesnek tartott nyugati megnyilvánulások miatt a muszlim világban kelt felháborodást. "A véleményszabadság nem a más vallásúak sértegetésének szabadsága" - mondta. Westerwelle óvott attól, hogy bárki is "olajat öntsön a tűzre".