Hal gyomrából került elő egy férfi levágott ujja

2012.09.27. 16:44

Egy emberi ujjat találtak amerikai horgászok egy Idaho államban kifogott pisztráng gyomrában. Az ujjról a rendőrség derítette ki, hogy egy sportolóhoz tartozik, aki három hónappal korábban veszítette el ugyanazon a tavon. Az előkerült testrész gazdája korábban viccelődött is vele, hogy ujjaiból haleledel lett, de visszakapni már nem akarta őket.

Különös zsákmány akadt két amerikai pecás horgára az amerikai Idaho állam egyik taván. A horgászok pisztrángozni mentek a Priest Lake-re, ám amikor a horgászat után zsákmányukat tisztították, az egyik hal gyomrából egy emberi ujj fordult ki - írja a BBC. Bár az ujjat már három hónapja levágták, az ujjlenyomat még mindig kivehető volt rajta, és így a rendőrségnek sikerült is azonosítania a gazdáját.

Mint kiderült, az emberi testrész nem bűncselekmény, hanem egy sportbaleset miatt került a halba. Az ujj gazdája, a 31 éves Hans Galassi három hónappal korábban a tavon wakeboardozott, a deszkáját vontató kötél azonban egy balul sikerült manőver után levágta négy ujját is. A férfi azóta jobban lett, és már a kezét is tudja használni, de egyik ujjának megkerülésével sikerült neki meglepetést okozni.

"Viccelődtem is korábban a haverokkal, hogy az ujjaimból haleledel lett. Most pedig kiderült, hogy valóban ez történt" - idézte a férfit a Spokesman-Review című helyi lap. Galassi azt mondta, nem remélte, hogy megkerül az ujja, és már letett arról, hogy visszavarrják. Bár a rendőrség felajánlotta neki, hogy visszajuttatják hozzá az elveszett testrészt, a férfi visszautasította azt.

A megtalált kisujj így a rendőrség hűtőjében maradt, a hatóságok pedig közölték, hogy még néhány hétig megtartják, hátha a tulajdonosa meggondolja magát. Utána viszont valószínűleg rendőrségi kiképzéseken fogják felhasználni az ujjat, akkor pedig nem sok marad belőle - nyilatkozta a helyi sheriff irodájának illetékese. Azt nem részletezte, hogy milyen kiképzésre lesz jó az emberi ujj az idahói rendőröknek.