Öt újszülöttjét ölte meg egy német asszony

Vágólapra másolva!
Két gyermekének a holttestét az erdőben rejtette el, hármat a pincében. Attól félt, hogy férje elhagyja, ha több gyermeket szül, végül a DNS-e buktatta le.
Vágólapra másolva!

Németországban egy asszony megölte öt gyermekét röviddel azután, hogy életre hozta őket, mert attól félt, hogy férje elhagyja, ha több gyermeket szül - közölték a hatóságok csütörtökön.

A 28 esztendős nő, akit öt rendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt tartóztattak le, teljes körű beismerő vallomást tett. A nő hat évi nyomozást követően adta fel magát, amikor már egyre szorult a hurok a nyaka körül - közölte Ulrike Stahlmann-Liebelt, a dán határhoz közeli Flensburg főállamügyésze.

Az ügyésznő elmondta, hogy a nőnek egy 8 és egy 10 éves gyereke van. 2006 óta titkolta el további terhességeit, két alkalommal otthon, háromszor pedig egy erdőben szült, sem orvost, sem kórházat nem keresett fel, majd végzett a csecsemőkkel. "Úgy gondolta, a férje elhagyná, ha több gyereket szülne, ezért nem beszélt senkivel se terhességéről, még férjével sem" - mondta Stahlmann-Liebelt.

"Arról beszélt, hogy bizonyos fokú jómódban éltek, világos volt, hogy férje nem akart több gyereket, részben, hogy fenntartsák életszínvonalukat és attól tartott, hogy ezt veszélybe sodorná, ha még egy gyermekük lenne" - tette hozzá. A férj azt mondta a rendőröknek, hogy nem tudott a terhességekről, és egyelőre nem világos, miképpen tudta ezt a nő titokban tartani.

A DNS-e buktatta le

A rendőrség 2006-ban találta meg az első tetemet egy papírhulladék gyűjtőben, mintegy 15 kilométerre a család lakóhelyétől, Husumtól. A másodikra egy évvel később, egy autóút menti parkolóban bukkantak. Miután a nő olvasott arról, hogy a DNS-minták kimutatták, miszerint a két gyerek azonos szülőktől származott, úgy döntött, hogy a többit nem rejti el nyilvános helyen. A további három tetemet ezért saját házuk pincéjében, dobozokban őrizte.

Németországban van Európa legelterjedtebb olyan gyűjtőhálózata, amelyet az egyház vagy valamely jótékonysági szervezet tart fenn a kórházakkal együttműködésben, s ahol a nem kívánt csecsemőket névtelenül le lehet adni. Az ügyész elmondta, hogy az anya nem tudta, hol keresse ezeket, pedig nagyjából 100 ilyen állomás van Németországban, az egyik körülbelül 50 kilométerre a nő lakóhelyétől.

Amikor a hatóságok megtalálták az első két gyereket, a nyomozóknak sikerült leszűkíteniük a szülők származási helyét Husum városára. A nyomozás során több száz DNS-mintát vettek a környék nőitől, és kedden a tettesen volt a sor. Nem sokkal ezt követően feladta magát és vallomást tett. A rendőrség a jelenleg ismert körülmények alapján abból indul ki, hogy egyedül követte el tettét, és bármennyire is hihetetlenül hangzik, senki nem vette észre egyik terhességét vagy szülését sem.