Négyezer német gyerek kapott hasmenést

2012.09.27. 23:25

Több ezer gyerek betegedett meg Németországban az iskolai étel miatt. Három gyereket kórházba kellett szállítani, de az esetek többsége könnyű lefolyású volt.

Legalább négyezer gyerek betegedett meg Németországban, a gyomorbántalmakat feltehetően az iskolai vagy óvodai menzán elfogyasztott étel okozta. A Robert Koch országos járványügyi intézet csütörtökön közölt adatai szerint négy szomszédos keleti tartományból - Berlinből, Brandenburgból, Szászországból és Türingiából - jelentettek hányásos, hasmenéses tünetekkel járó megbetegedéseket.

Három gyereket kórházba kellett szállítani, de az esetek többsége könnyű lefolyású. Több betegnél kimutatták a könnyen fertőző, hasmenéses-hányásos betegséget okozó norovírus jelenlétét. Az első eseteket kedden jelentették. Az ügyben indult vizsgálatok eredményét péntekre várják. Az tudható, hogy az érintett iskolákba és óvodákba ugyanaz a vállalat szállít ebédet, ebből adódóan valószínűleg valamilyen élelmiszer okozhatta a tömeges megbetegedést. A vállalat közölte, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKK