Négyezer német gyerek kapott hasmenést

Vágólapra másolva!
Több ezer gyerek betegedett meg Németországban az iskolai étel miatt. Három gyereket kórházba kellett szállítani, de az esetek többsége könnyű lefolyású volt.
Vágólapra másolva!

Legalább négyezer gyerek betegedett meg Németországban, a gyomorbántalmakat feltehetően az iskolai vagy óvodai menzán elfogyasztott étel okozta. A Robert Koch országos járványügyi intézet csütörtökön közölt adatai szerint négy szomszédos keleti tartományból - Berlinből, Brandenburgból, Szászországból és Türingiából - jelentettek hányásos, hasmenéses tünetekkel járó megbetegedéseket.

Három gyereket kórházba kellett szállítani, de az esetek többsége könnyű lefolyású. Több betegnél kimutatták a könnyen fertőző, hasmenéses-hányásos betegséget okozó norovírus jelenlétét. Az első eseteket kedden jelentették. Az ügyben indult vizsgálatok eredményét péntekre várják. Az tudható, hogy az érintett iskolákba és óvodákba ugyanaz a vállalat szállít ebédet, ebből adódóan valószínűleg valamilyen élelmiszer okozhatta a tömeges megbetegedést. A vállalat közölte, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal.