Élő adásban lőtte főbe magát a menekülő autótolvaj

Vágólapra másolva!
Filmekbe illő autós üldözés bontakozott ki pénteken egy arizonai autópályán, ahol egy menekülő autótolvaj bocsátkozott tűzpárbajba az őt kergető rendőrökkel. A menekülést helikopterről közvetítette az egyik amerikai tévécsatorna, így véletlenül az is élő adásba került, ahogy az üldözött férfi kiszáll a kocsijából, és főbe lövi magát.
Vágólapra másolva!

Tragikus vége lett egy autós üldözésnek pénteken az Egyesült Államok délnyugati részén, miután a menekülő sofőr kilátástalan helyzetében öngyilkosságot követett el. A férfi egy sztrádán próbálta lerázni a nyomába eredő rendőrautókat, majd lekanyarodott egy földútra, kiszállt a kocsiból, és pisztolyával fejbe lőtte magát.

Az autós üldözés Arizona államban történt, a menekülő férfi az állam fővárosából, Phoenixből próbált Kalifornia állam irányába elmenekülni a sivatagon át. A BBC szerint a rabló helyi idő szerint nem sokkal 11 óra előtt állított meg egy házaspárt egy phoenixi étterem előtt, és fegyverrel kiszállásra kényszerítette őket. A lopott autóval indult el az autópályán, az üldöző rendőrökre pedig több lövést is leadott, mielőtt feladta volna a menekülést.

Az öngyilkosságot élőben közvetítette a Fox News amerikai tévécsatorna, amely helikopterről filmezte az üldözést. A csatorna az egész országban kiépített partnerhálózata segítségével rendszeresen küld helikoptereket az autós üldözések közvetítésére, mert ezek a rendkívüli helyzetek megdobják a csatorna nézettségét. Az öngyilkosságot azonban nem akarta bemutatni, ezért az incidens után többször is elnézést kért a nézőktől.

Az üldözést közvetítő műsorvezető közölte, hogy nagyot hibáztak, mert nem állították le időben a közvetítést. Az üldözést szándékosan 5 másodperces késéssel közvetítették, hogy ha valami olyan történik, ami nem képernyőre való, még időben le tudják állítani. A tévé munkatársai azonban elmulasztották ezt. Az élőben közvetített öngyilkosságért ezért a tévé több vezetője is bocsánatot kért.

Ilyen incidens az amerikai televíziózás történetében rendkívül ritka, bár nem egyedülálló - jegyzi meg a BBC. 1974-ben például egy hírolvasó lőtte le magát a WXLT-TV csatornán, egy hírműsor közepén.