Hackerek támadták meg a Fehér Házat

Vágólapra másolva!
Egy hírportál állította azt, hogy kínai hackerek támadták meg a Fehér Ház számítógépes hálózatát. Az elnöki stáb elismerte, hogy történt támadás, de szerintük adatokat nem loptak el a rendszerből.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök hivatala, a Fehér Ház hétfőn elismerte, hogy egy számítógépes hálózata hackertámadás célpontja lett, ugyanakkor azt állította, hogy a titkosított rendszerekbe nem hatoltak be, és adatlopásnak nincs jele.

A hivatalos bejelentés az után történt, hogy a Washington Free Beacon elnevezésű jobboldali hírportál azt állította, hogy kínai hackerek betörtek a Fehér Ház egy kulcsfontosságú katonai rendszerébe.

Egy, a neve mellőzését kérő hivatalos személy szerint viszont a támadás egy nem titkos hálózat ellen történt. Szavai szerint úgynevezett célzott adathalászat történt. Ilyen esetekben a hacker egy álcázott e-mail segítségével olyan weboldalra irányítja a felhasználót, amelyen rosszindulatú szoftvert telepíthet annak komputerére, hogy átvehesse az ellenőrzést a számítógép fölött.

"Az ilyen támadások nem ritkák, és megtettük a kármérséklési intézkedéseket" - jelentette ki a fehér házi szóvivő. "A rendszert elszigetelték, és nincs semmilyen jel, amely adatok kiszivárgására utalna. Ezenfelül egyetlen titkosított rendszert sem ért semmilyen külső hatás vagy behatolási kísérlet" - tette hozzá.

A Washington Beacon vasárnap közölte, hogy a kínai kormánnyal kapcsolatban álló hackerek behatoltak abba a számítógépes rendszerbe, amelynek segítségével a Fehér Ház Katonai Hivatala (WHMO) egyebek között a nukleáris fegyverek fölötti parancsnokságot gyakorolja. A hírportál "katonai és hírszerzési hivatalos személyekre" hivatkozva közölte a hackertámadásról szóló értesülését.

A hírportált üzemeltető csoport azt állítja magáról, hogy olyan híreket közöl, amelyekről a hivatásos baloldal nem vesz tudomást.