Hazugozza egymást Sanader és a horvát főügyész

Vágólapra másolva!
Politikai megrendelésre gyártott hamis bizonyítékokkal vádolja a horvát ügyészséget a büntetőeljárás alatt álló volt horvát miniszterelnök. A főügyész szerint Ivo Sanader hazudik.
Vágólapra másolva!

A horvát államügyészség visszautasítja a több ügyben korrupcióval vádolt Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök vádját, amely szerint politikai utasításra fogták perbe - jelentette kedden a zágrábi média.

Az ügyészség hazugságnak nevezte Sanader állítását, mely szerint Mladen Bajic államügyész mandátuma meghosszabbítását kérte volna Sanadertől, és az államügyész két festményt ajándékozott volna az egykori kormányfőnek. Bajic kijelentette, soha nem járt az egykori kormányfő házában.

A horvát állami televízió egyik vasárnapi műsorában a 2010 végén letartóztatott Sanader azt mondta, hogy mind a hét állítólagos korrupciós esetben ártatlan, és Bajic politikai utasításra cselekedett, amikor vád alá helyezte őt. Sanader szerint Bajic hamis bizonyítékokkal támasztja alá az ellene felhozott vádakat.

Sanader egyik ügyvédje, Jadranka Slokovic az [origo]-nak adott interjújában szintén azt mondta, hogy Sanader politikai ellenfele, Jadranka Kosor áll a védence elleni perek mögött.

Ivo Sanader büntetőügyeiről itt olvashat.