Percek alatt elsüllyedt a hongkongi utasszállító

Egy másik hajóval ütközött és elsüllyedt egy komp Hongkong közelében
Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy személyszállító hajó Hongkong mellett, miután egy másik beleszaladt a nyílt tengeren. Sokan meghaltak, a mentőcsapatok eltűntek után kutatnak. Közben a két hajó legénységéből hat embert őrizetbe vettek gondatlan veszélyeztetés miatt.
Vágólapra másolva!

Legalább 36 ember meghalt Hongkongban helyi idő szerint hétfő éjszaka, amikor két személyszállító hajó egymásnak ütközött - számolt be a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala. A rendőrség a hat embert őrizetbe vett a baleset miatt, és jelezte, hogy további őrizetbe vételek is várhatók.

28 utas a helyszínen életét vesztette, a száz, kórházba szállított sérült közül nyolcan nem élték közül a balesetet. Kilencen még mindig kritikus állapotban vannak, és a hatóságok hajókkal és helikopterekkel kutatnak a tengeren további áldozatok után. Az egyik hajó egyébként 120 embert szállított a fedélzetén, amikor süllyedni kedzett.

Forrás: AFP/Eyepress/Sunny Mok
A képre kattintva galéria nyílik!

A baleset egy nemzeti ünnep miatti hosszú hétvége utolsó napján történt. Az egyik hajó egy helyi vállalat dolgozóit és azok családtagjait szállította Lamma szigetére, egy tűzijátékra. Szemtanúk szerint a másik hajó oldalról beleszaladt, mire a sérült hajó az oldalára dőlt, és azonnal süllyedni kezdett. Tíz perc múlva már csak az orra látszott ki a vízből.


szólj hozzá: A süllyedő hong kong-i utasszállító hajó

A másik jármű vissza tudott térni a kikötőbe, utasai csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, amikor az ütközés erejétől kirepültek a székükből.

A BBC megjegyzi, hogy a hétmillió lakosú Hongkong a világ egyik legforgalmasabb vízi csomópontja, de a balesetek - a tömegközlekedés egyéb ágaihoz hasonlóan - kimondottan ritkák, a hajók nemzetközi összehasonlításban is biztonságosnak számítanak.