Víziló költözött a házba az áradás után

Vágólapra másolva!
Vízilovak, krokodilok, kígyók tetézik a nigériai áradások okozta bajokat. A víz veszélyes állatokat sodort sok helyi lakos házába, akik nem tudnak mit kezdeni velük.
Vágólapra másolva!

Veszélyes állatokat sodort az áradás több nigériai településre. Krokodilok, kígyók, vízilovak és más emberre is veszélyes kétéltűek kerültek a vízzel elárasztott házakba Nigéria keleti részén, Benue tartományban - jelentette a BBC brit közszolgálati hírportál. Az évtizedek óta nem tapasztalt pusztító áradásokban több száz ember vesztette életét, százezrek vesztették el otthonukat, menekültek el lakóhelyükről, termőföldek váltak használhatatlanná.

Azoknak sem könnyebb, akiknek megmaradt a házuk. A BBC-nek nyilatkozó Wuese Jirake például arról számolt be, hogy amikor visszatért a még mindig mellkasig érő vízben álló házához, egy vízilovat talált odabent. Az ügyet jelentette a hatóságoknak.

A BBC helyi tudósítója szerint hasonló esetekről számoltak be Makurdi, Agatu, Logo és Adoka városokból is. A nigériai katasztrófavédelmi ügynökség is jelezte, hogy nem biztonságos visszatérni a házakba a veszélyes állatok miatt. A hatóságok szerint az érintett háztulajdonosoknak várniuk kell, amíg visszavonul a víz.