Obama elveszítette a televíziós vitát

Vágólapra másolva!
Az elnökjelöltek élő televíziós vitáját néző kommentátorok többsége szerint a republikánus Mitt Romney jobban adta elő magát, míg Obama a kilencvenperces szócsata alatt többször tűnt tétovának.
Vágólapra másolva!

Mitt Romney nyerte a közvélemény-kutatások szerint a Barack Obama elleni televíziós elnökjelölti vitát - írja a brit BBC csatorna online oldala. A lap kommentárokra hivatkozva azt írja, hogy Romney fölényesen vitte az adók összevonását, az államháztartási hiányt és az egészségügy témáit érintő 90 perces szócsatát. A denveri egyetemen rendezett vita az első fordulója volt az összesen három részből álló élő sorozatnak.

A kommentátorok szerint Barack Obama úgy tűnt a vita alatt, mint aki tétovázik, gyakran kérte a beszélgetést levezénylő Jim Lehrert, hogy adjon neki időt a pontjai befejezésére. A kommentátorok többsége abban is egyetértett, hogy Mitt Romney jobban adta elő magát.

A BBC idézi többek között a New York Times rovatvezetőjét, aki a vita után azt mondta, Obama szörnyű munkát végzett, míg Romney jól csinálta. Az ABC News egyik tanácsadója pedig úgy fogalmazott, hogy Mitt Romney jól csinálta, és agresszívebb volt, mint az elnök. A CNN felmérést készített 430, a vitát figyelemmel kísérő ember között, amely szerint a vitát 67 százalékos fölénnyel nyerte a republikánusok elnökjelöltje.

Az amerikai elnökválasztásról szóló összes hírünket itt olvashatja.