Felfegyverezné a szíriai lázadókat Romney

Vágólapra másolva!
A republikánus elnökjelölt legfőbb külpolitikai célja a szíriai helyzet megoldása, akár egy Iránnal szembeni konfliktus árán is.
Vágólapra másolva!

Mitt Romney nehéz fegyvereket adna a szíriai felkelőknek, hogy harcolni tudjanak Bassár el-Aszad elnök tankjai, vadászgépei és helikopterei ellen - írja internetes oldalán a Guardian című brit napilap. Romney hétfőn nyújtja be javaslatát, amelyet kampánystábja a republikánus elnökjelölt legfőbb külpolitikai törekvéseként jelölt meg.

"Irán fegyvereket küld Aszadnak, mert tudják, hogy a bukása stratégiai kudarc lenne. Ahelyett, hogy a partvonalról figyelünk, erőteljesebben kell dolgozni azon, hogy szövetségeseinkkel együtt támogassuk a szíriaiakat Iránnal szemben" - jelentette ki Romney virginai beszédében.

Romney javaslata teljesen ellentétes Obama elnök konfliktuskerülő politikájával, amellyel a jelenlegi amerikai elnök egy esetleges regionális háborút akar elkerülni. Barack Obama kormánya éppen arra sarkallja a felkelőket támogató Szaúd-Arábiát és Katart, hogy fogják vissza a lázadók fegyverellátását.

A republikánus jelölt már többször próbált valami igazán lehengerlővel előállni. A múlt heti elnökjelölti tévévita után Romney stábja most abban bízik, hogy ennek a beszédnek jobb lesz a fogadtatása.