Füstbombát és bilincset akart felcsempészni a repülőre

Vágólapra másolva!
Terroristagyanús személyeket vettek őrizetbe Los Angelesben és Londonban. Egy kínai származású amerikai állampolgár egyebek mellett gázmaszkot, késeket, fejszét, gumibotot próbált magával vinni a repülőre. Londonban, a Heathrow repülőtéren terrorakciók előkészítésével gyanúsított két személyt tartóztattak le egy Szíriát is érintő vizsgálat keretében.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek Los Angeles repülőterén kedden egy kínai származású amerikai állampolgárt, aki csomagjában különböző fegyvereket szállított. Az amerikai hatóságok közlése szerint a 28 éves, bostoni lakhelyű Yongda Huang Harris egyebek között füstgránátot, gázmaszkot, késeket, fejszét, gumibotot, bilincseket próbált titokban bevinni az országba, miközben a Los Angeles-i biztonsági ellenőrzéskor csak egy késről tett említést.

A férfi nemrégiben Japánban kezdett dolgozni, onnan tért vissza az Egyesült Államokba. Egyelőre nem tudni, mihez akart kezdeni az arzenállal, de az amerikai hatóságok közleménye szerint csak a füstgránát elég lehetett volna arra, hogy mérgező füsttel árassza el egy repülőgép kabinját, vagy tüzet okozzon.

A Londonban őrizetbe vett, Egyiptomból érkezett párral - egy 26 éves nővel és ugyanilyen korú férfival - kapcsolatban a brit hatóságok egyelőre csak annyit közöltek, hogy egy régebben kezdett, szíriai szálakon is futó vizsgálat vezetett el hozzájuk. Egyebek között terrorcselekmények megrendelésével és előkészítésével gyanúsítják őket. Ugyanezen vizsgálat keretében házkutatásokat is tartottak a brit fővárosban - derül ki a szerdai közleményből.