Erőszakolt, ölt ezért kivégezték Texasban

Vágólapra másolva!
Méreginjekcióval kivégezték helyi idő szerint szerda este azt a texasi halálra ítéltet, aki 2000-ben elrabolt, megerőszakolt és megfojtott egy tizenkét éves kislányt.
Vágólapra másolva!

A 44 éves Jonathan Green kivégzését a hét elején elhalasztotta a houstoni kerületi bíróság, miután ügyvédei védencük mentális betegségére és az ebből adódó eljárási hibákra hivatkozva fellebbezést nyújtottak be, de azt az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága elutasította. A legfelsőbb bírósági iránymutatás szerint a mentális betegség nem lehet kegyelmi ok, abban az esetben, ha az elítélt képes megérteni a rá kiszabott ítélet szövegét és a büntetés indoklását.

Green a kivégzése előtti percekben ártatlanságát hangoztatta. A megfojtott kislány holttestét egy FBI-ügynök fedezte fel Green lakásán tizenkét évvel ezelőtt. A helyszínen talált bizonyítékok szerint Green előbb megpróbálta elégetni, majd a házkutatási paranccsal visszatérő nyomozók elől elrejteni a holttestet. A későbbi DNS-vizsgálatok is Green bűnösségét bizonyították.

A szerdai kivégzés idén már a tízedik Texas államban, ahol október hónapra még három halálos ítélet végrehajtása szerepel az ütemtervben.