Megnősült az azeri baltás gyilkos

Vágólapra másolva!
Október elején szűk családi körben megnősült az Azerbajdzsánnak augusztus végén átadott Ramil Safarov. A baltás gyilkos felesége korábban évekig szerkesztette a Safarov kiadatását követelő honlapot.
Vágólapra másolva!

A napokban megházasodott Ramil Safarov, a Budapesten gyilkosságért elítélt azeri katonatiszt, akit Magyarország átadott Azerbajdzsánnak. Safarov a hazájában azonnal államfői kegyelemben részesült.

Az AZE.az azeri hírportál értesülései szerint a férfi választottja Sabnam Mamedova. Az 1news.az azt írta: a nő az elmúlt években hűségesen várta, hogy Safarov visszatérjen hazájába, egyben szerkesztette azt a hírportált, amelyen több nyelven is kiállt a katonatiszt szabadulásáért.

A Vesti.az oldal szerint az esküvőt szűk családi körben tartották meg október elején.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarovot, akit a hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek.

Szerzs Szargszján örmény elnök még aznap bejelentette, hogy országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án a hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.