Gyerekeket dolgoztatott az Apple gyártója

Vágólapra másolva!
Az Apple-nek és a Sonynak is gyártó tajvani elektronikai vállalat, a Foxconn elismerte, hogy 14 éves gyerekek is dolgoztak egyes kínai gyártósorain. A gyerekeket visszaküldték az iskolába, a felelősöknek azonnal felmondtak. E mellett biztosan pénzbírságra is számíthat a vállalat.
Vágólapra másolva!

A Foxconn belső vizsgálatából kiderült, hogy a kínai Yantai városban lévő üzemében kiskorúak is dolgoztak a gyártósorokon - ismerte el az elektronikai cég kedden. Az Apple-nek és a Sonynak is gyártó Foxconnt korábban többször vádolták elviselhetetlen munkakörülmények biztosításával, rendkívül alacsony bér fizetésével, és brutális túlóráztatással.

A cég szerint a munkások közül sokan csak 14 évesek voltak, márpedig Kínában a jogszabályok szerint 16 év alatt senkit nem lehet alkalmazni. A kiskorú alkalmazottakat már visszaküldték az iskolába.

A Foxconn szóvivője az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy a vállalat felelősséget vállal a történtekért, emellett elnézést kér az érintett gyerekektől, plusz a munkába állításukat jóváhagyó személyeknek azonnal felmondanak. Egyelőre nem tudni, hogy a kínai hatóságok mit kezdenek a helyzettel, ám pénzbírságot valószínűleg mindenképp kell majd fizetnie a világ egyik legnagyobb elektronikai cégének.