Nincs bizonyíték a Huawei kémkedésére

Vágólapra másolva!
Egy kiszivárogtatott amerikai biztonsági jelentés szerint nincs bizonyíték arra, hogy a telekommunikációs cég a kínai kormánynak kémkedett. Washingtonban a múlt héten nyilvánították nemzetbiztonsági kockázatnak a vállalatot.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kormányzati biztonsági vizsgálatok nem találtak bizonyítékokat arra, hogy a Huawei belső információkat szivárogtatott ki a kínai kormánynak. A Reuters által kiszivárogtatott jelentés szerint a telekommunikációs cég és a kínai kormány közötti kapcsolatok nem jelentenek komoly veszélyt.

Az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága a múlt héten nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította a kínai Huawei Technologies és a ZTE Inc. vállalatot. A New York Times hétfőn arról írt, hogy a bizottság olyan belső dokumentumok birtokába jutott a Huawei korábbi alkalmazottaitól, amelyek alapján állítható, hogy a vállalat kiberhadviselési berendezéseket szállított a kínai hadseregnek. A két cég azonban mindig tagadta a kémkedés vádját.

A Huawei szóvivője azt mondta, a cég nem ismeri a jelentés tartalmát, de nincs meglepve, hogy az amerikai kormányzat nem talált bizonyítékot a kémkedésre vagy egyéb, nem kereskedelmi tevékenységre.

A Huawei az Ericsson után a második legnagyobb mobil hálózati berendezés-szállító a világon és 140 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte.