Börtönre ítélték a Budapesten bujkáló brit pedofilt

Vágólapra másolva!
Egy év börtönbüntetésre ítéltek pénteken Londonban egy brit pedofilt, aki előzőleg nyolc évig Magyarországon rejtőzködött a brit igazságszolgáltatás elől. Nemrég tért haza Londonba, és önként feladta magát, majd a bíróságon elismerte bűnösségét.
Vágólapra másolva!

A 44 esztendős Adam Barkert - a hazájában egykor igen népszerű, 2005-ben elhunyt brit színész, humorista és publicista, Ronnie Barker fiát - még 2003-ban vették őrizetbe, miután londoni otthonában lefoglalt számítógépén összesen 1675 gyermekpornó-felvételt - fotókat és videókat - talált a rendőrség. A hatóságokat az vezette nyomra, hogy Barker a saját hitelkártyájával fizetett a letöltött felvételekért.

A BBC pénteki beszámolója szerint Barkert annak idején óvadék ellenében szabadlábra helyezték, ám 2004-ben Budapestre utazott, és csak az idén nyáron tért haza Londonba, ahol önként jelentkezett egy rendőrőrsön.

A pénteki tárgyaláson védője kifejtette, hogy Adam Barker nyolc évig "magányos, elszigetelt, saját magára rótt száműzetésben" élt Magyarországon, hogy "erősítse önfegyelmét és akaraterejét". Az ügyvéd szerint a vádlott elszigetelten élt Magyarországon, még szülei időközben bekövetkezett haláláról is csak nemrégiben értesült.

A vád szerint Barker az idén nyáron azért tért haza, mert elfogyott minden pénze. Szüleitől ugyan kétmillió font (710 millió forint) vagyont örökölt, de ehhez magyarországi bujkálása közben nem férhetett hozzá.

Adam Barkert - aki vita nélkül elismerte bűnösségét - pénteken az ügyében eljáró londoni koronabíróság egy év börtönre ítélte, és elrendelte, hogy neve tíz évig szerepeljen a szexuális bűncselekményt elkövetők nyilvántartásában.